MÜDÜRLÜĞÜMÜZE PLANLANAN 1. YEDEK ADAY ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
  22 Ekim 2020

RİZE POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE

PLANLANAN 1. YEDEK ADAY ÖĞRENCİLERİN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR!

1) Adayların geçici kayıt için 24/10/2020 günü mesai bitimine  kadar okulumuzda hazır bulunmaları gerekmektedir.

2) Adaylar geçici kayıtlarını yaptırdıkları andan itibaren intibak eğitimi yapılacaktır. Ayrıca geçici kayıtlarını yaptırdıkları andan itibaren adaylar okulumuzda yatılı olarak kalacaklardır.

I- KAYIT SIRASINDA ADAY ÖĞRENCİLERİN YANINDA GETİRMESİ GEREKEN EVRAKLAR

1- Öğrenci adayları Adli Sicil Belgesi ve İkametgah belgesi getirecekler.(Evli olan öğrenciler eşlerinin Adli Sicil Belgesi ve İkametgah belgesini getirecekler) ( E-DEVLET çıktısı kabul edilecektir)

2-Adaylar Ek-1 de sunulan Öğrenci Bilgi Formunu (formu indirmek için tıklayınız) eksiksiz bir şekilde mavi tükenmez kalemle doldurup imzalı bir şekilde getireceklerdir.***Öğrenci Bilgi Formu önlü arkalı olacak şekilde tek sayfaya yazdırılacaktır.

3-2008 yılı ve öncesinde, Ortaokul ve lisede hazırlık sınıfını okuyanlar ile liseyi 4 yıl okuyanlar (teknik lise, öğretmen lisesi, vb) diplomasında 4 yıl, 1+3 yıl, 3+1 yıl, hazırlık+ 3 yıl ibaresi olanlar varsa diploma aslını veya onaylı örneğini, yoksa mezun olduğu okuldan alınacak imzalı ve mühürlü ayrı bir belgeyi (2) adet fotokopileri ile birlikte getirilecektir(liseyi 2009 ve sonrasında bitiren adayların diploma veya hazırlık belgesi getirmelerine gerek yoktur)

4-Mezun olduğu üniversiteye ait diplomasının aslı veya onaylı örneği ve (2) adet fotokopisi, diploması düzenlenmemiş olanların ise geçici mezuniyet belgesi ve iki (2) adet fotokopisini  (Yüksek lisans eğitimine devam etmesi nedeniyle üniversite diploması yanında bulunmayan adaylar, diplomalarının aslı yerine yüksek lisans yaptığı üniversite /enstitü/yüksekokul tarafından onaylanan diploma örneği ile birlikte yüksek lisans eğitimine devam ettiğini gösterir onaylı belgelerini) getireceklerdir.

5-Askerlik hizmetini yapmış adaylar TERHİS BELGESİ, 1111 sayılı askerlik kanununun 10. maddesine göre askerlik hizmetini yapmış sayılanlar ise Tecil tarihi Ekim ayı ve öncesi olanlar için güncel tarihli olacak şekilde ( Uzun (yedek Subay)  yapanlar E-Devlet çıktısı kabul edilmeyecektir) askerlik durum belgesinin (TECİL, HİZMET DURUM BELGESİ, MUAF BELGESİ)  asıllarını ve ikişer (2) adet fotokopilerini getireceklerdir. Askerlik sırasında ya da sivil hayatta geçirilen ameliyata ilişkin raporların, askerliğe elverişli olmadığına dair; aldıysa hava değişimine dair tüm raporların getirilmesi gerekmektedir.

6-Nüfus Cüzdanının aslı görülmek kaydı ile 3 adet fotokopisi, (Evli olan öğrenciler eşlerinin Nüfus Cüzdanının 1adet fotokopisini getirecekler.)

7-Ehliyet Fotokopisi, (Olanlar İçin)

8-Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için ilgili mahkeme kararı ve fotokopisi,(2 Adet)

9-Kendisinde veya eşinde ad – soyad değişikliği yaptıran varsa mahkeme kararı (aslı veya onaylı sureti) ve fotokopisi,(2 adet)

10-Yeni çekilmiş 12 (On iki) adet ***biyometrik fotoğraf dijitalleri ile birlikte getirilecek.(Evli olanlar ise eşlerine ait 2 vesikalık veya biyometrik Fotoğraf getirecektir) ***Biyometrik fotoğraların ön alt kısmına isim, soyisim, T.C. kimlik numarası fotoğrafçıda çekim esnasında yazdırılacaktır.

11- Evli ise; evlilik cüzdanının ilk 4 (dört) sayfasının 2 adet fotokopisi,

12- Kan Grubu Kartı (Ehliyet veya Nüfus cüzdanında yazıyorsa fotokopileri yeterli olacaktır)

13- E- Devlet şifresi alarak şifrelerini aktif hale getireceklerdir.

NOT: İstenen belgelerin asıllarını ve 3'er adet fotokopilerini (Mahkeme kararı ile dönen öğrencilerde dahil) getirmeyen adayların kesin kayıtları yapılmayacaktır.

14- Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bildirilen Yüklenme Senetleri (Kefalet Senedi) Noterden onaylattırılarak getirilecektir.

NOT: İstenilen tüm belgeler 1 adet şeffaf dosya içerisine konularak teslim edilecektir. Şeffaf dosyanın üzerine isim-soyisim ve cep telefonu numarası yazılı etiket yapıştırılacaktır.

II- ADAYLARIN İNTİBAK EĞİTİMİ İÇİN YANINDA GETİRECEĞİ MALZEMELER

1- Adayların yanlarında yeteri kadar mevsim şartlarına uygun koyu renkli sivil kıyafet getirmeleri uygun olacaktır.(Takım elbise getirmeleri gerekli değildir)

2- Spor Ayakkabısı ve Eşofman Takımı, siyah kemer

3- Terlik

4- Pijama Takımı, iç çamaşırı, çorap (Koyu Renkli)

5- El ve Banyo Havlusu

6- Kişisel Bakım Malzemesi ( Tıraş Malzemesi, Şampuan vb.)

7-Müzik aleti serbest.(Saz, Gitar vs.)

III- ADAYLARIN COVİD 19 TEDBİRLERİ KAPSAMINDA YANINDA GETİRECEĞİ MALZEMELER

1 – 2 Adet Siperlik

2 – 1 Kutu Cerrahi Maske (100 Adet)

3 -  1 Kutu Cerrahi Eldiven (100 Adet)

IV- POMEM’ de KULLANIMI YASAK OLAN, GETİRİLMEYECEK ve EMANET ALINMAYACAK MALZEMELER

1- Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı telefonlar dışındaki cep telefonları getirilecektir),  dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır.

2- Her türlü oyun aleti, aracı ve malzemesi

3-  Her türlü yiyecek ve içecek malzemesi

4- Doktor raporu ve reçetesi bulunmayan bitkisel veya tıbbi ilaçlar ve her türlü tıbbi malzeme

5- Her türlü kesici ve delici aletler (açık jilet vb. getirilmeyecek)

6- Adayların alyans hariç her türlü takı ve aksesuarları getirmeleri ve takmaları yasaktır.

7-  Her türlü siyasi ve ideolojik kitap, dergi vs. ve malzemelerini yanlarında getirmeleri yasaktır.

8- Sigara, tütün vb. mamüller getirilmeyecektir.

EK1 - ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU (indirmek için tıklayınız)

ADRES: Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü

Kızıltoprak Mah. Kümeevler Sok No:2 Kalkandere/RİZE

Telefon           : 0 (464) 223 65 91